2020-09-29 09:11:50• hírek • Bede Emőke

Kereskényi Gábor több mint 10 ezer szavazattal vert rá a másodikként befutó Panaitra

Az Állandó Választási Hatóság honlapján mostanra hozzáférhetővé vált a helyhatósági választásoki végleges eredményeinek nagy része, így immár azt is lehet látni, egy-egy jelöltnek hány szavazattal sikerült diadalmaskodnia ellenfelei fölött.

Szatmárnémetiben 99.110 főt vártak az urnák elé, ám mindösszesen csak 36.885-en döntöttek úgy, élnek e kardinális állampolgári joggal, tehát a részvételi arány a megyeközpontban az urnazárásig 37,21 százalék volt. Az AEP honlapján elérhető információk szerint a több mint 36 ezer szavazat közül azonban 506 érvénytelennek minősült, így azon voksok száma, melyet az elszámolás végén figyelembe vettek, 36.327 volt.


A város újrázó polgármestere, Kereskényi Gábor elsöprő győzelmet aratott, az RMDSZ színeiben induló politikusnak ugyanis nem kevesebb mint 18.869 szavazatot sikerült gyűjtenie. A második helyre befutó USR PLUS-os Radu Panaitra mindösszesen 6.036-an pecsételtek, a szociáldemokraták jelöltjére, Dorel Coicára pedig 4.528-an.


A Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben versenybe szálló Adrian Albu 3.732 szavazatot kapott a szatmári választópolgároktól, a Népi Mozgalom Pártot (PMP) képviselő Huzau Mihai pedig 1.234-et. A sereghajtók közül legjobban a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) által indított Cosmin Ratiu teljesített, aki 1.093 választópolgár bizalmát nyerte el, a Pro Romania jelöltje, Haiduc Cristina 698 szavazatot mondhat magáénak, Mare Erika, ki pedig a Mi Romániánk Párt (PRN) színeiben indult, mindösszesen 137 szavazatot zsebelt be.


Ami a Városi Tanácsban szerzett székeket illeti, a választási hatóság honlapján elérhető jelenleg információk szerint az RMDSZ tanácsosai tizenkét helyet foglalhatnak majd el, az USR-PLUS és a PNL tagjai négyet-négyet, a PSD pedig három fővel képviseltetheti magát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: